Bloemen en Planten
Leuke weetjes

Bloemen en Planten

Alles wat je moet weten over bloemen en planten binnenhuis.

 

Planten verzorgen

Kun jij ook zo genieten van planten in huis, maar houden die planten het op één of andere manier nooit lang vol bij jou thuis? Dat is helemaal niets om je voor te schamen, want lang niet iedereen heeft aanleg voor het verzorgen van planten.
Om jou een handje te helpen zetten wij een aantal tips op een rijtje. Zo kan zelfs de meest vergeetachtige plantenverzorger genieten van een beetje groen in huis!

1. Zet de plant op de juiste plek
Een gezonde plant staat op de juiste plek. Dat is dus niet direct in het zonlicht, maar ook niet helemaal in het donker. De meeste planten groeien het best op een plek met genoeg licht, maar niet teveel zodat de verdeling op een zo natuurlijk mogelijke manier verloopt.
2. Geef de plant de juiste hoeveelheid water
Het klinkt zo makkelijk, maar het is zo lastig om planten voldoende water te geven zonder dat je ze laat verdrinken. De juiste hoeveelheid water verschilt dan ook weer eens per plant. Een handige tip: voel met je vingers aan een blaadje. Voelt dit droog aan? Geef de plant dan een beetje water. Bedenk ook goed waar je planten in de natuur normaal gesproken leven. Een cactus heeft bijvoorbeeld heel weinig water nodig, omdat die normaal gesproken in droge gebieden groeit.

3. Geef ze de ruimte
Als je een boom of plant in huis haalt, die nog volop in de groei is, dan kan het nogal raadzaam zijn om die vooral niet in een hoekje te duwen. De plant heeft nog veel ruimte nodig om zich te volgroeien.
4. Houd je planten schoon
In de natuur worden planten schoongespoeld door de regen en waaien stofjes weg met de wind, maar in huis zijn de omstandigheden net even anders. Haal daarom af en toe ook eens een stoffer langs de planten zodat deze weer kunnen ademen5. Geef je planten te eten
Nee je hoeft natuurlijk niet opeens je maaltijd te delen met je plant, maar ook planten hebben soms even een extra vitamineboost nodig. Geef je plant daarom eens in de zoveel tijd voeding. Het type voeding verschilt per plantensoort dus check dat zelf even goed. Er bestaat ook vloeibare voeding die je gemakkelijk kan mengen met het water.
6. Zet je binnenplanten eens buiten
Het kan soms best goed zijn voor een plant om eens buiten te staan. Doe dit vooral bij (sub)tropische bomen, zoals palmen, citroen- of olijfbomen. ‘s Zomers kunnen deze bomen heerlijk buiten in de zon staan, maar ‘s winters is het te koud in Nederland en kunnen de bomen beter binnen staan. Alleen maar gezellig in huis natuurlijk!
7. Denk goed na over de pot
Overpotten kan soms echt killing zijn voor planten. Dus als dit niet nodig is, doe het dan vooral niet. Houd de plant dan gewoon in de plastic pot en zet deze in zijn geheel in een mooie pot op een schoteltje om het water op te vangen. Dat is veel makkelijker voor jezelf.
En als het met deze tips alsnog niet lukt om je planten in leven te houden zijn er altijd nog onwijs mooie kunstplanten, die niet van echt te onderscheiden zijn.

Bel ons , tik op de knop